Zürich

Hade ni tänkt er bilder som denna får ni köpa en kalender i Zürich.

I Zürich blev vi (trots vårt motstånd mot kungahus) kungligt mottagna av Sofia och Jocke Prüller.

Luxemburgerli

I Zürich centrum finns butiken Sprüengli där det säljs helt makalöst goda praliner och tryfflar samt luxemburgerli (en variant eller kanske till och med ett annat ord för macarons) i en mängd olika smaker och färger. In i butiken steg en man – som inte helt smälte in bland damer med gucciväskor och herrar i finrock – som vi utifrån hårlängd och klädsel och gitarrväskan i handen antog vara gatumusiker eller liknande. Han gick rakt fram till disken och köpte två luxenburgerli. Ena tog han i handen och den andra stoppade han på väg ut ur butiken i munnen. Det såg så härligt ut. Lite skönt nonchalant och förnöjsamt på nått sätt. Livsnjutsamt.

Bratwurstgodis med colasmak är en annan delikatess

Här har kanske polisen köpt godsaker sen Gustav II Adolfs tid.

Conditorei Schober - här samlas folk, gammal som ung för att äta diverse läckerheter.

Vykortsshopping i gamla stan. Kusin Sofia ger goda råd.

Fin trappa

4 svar på ”Zürich

  1. Å vad mysigt det ser ut, jag tycker helt klart era egna bilder också duger! Var längesen ni skrev nu, så undrade var ni hade tagit vägen. Så tur att ni skrev nu så att jag slapp bli orolig : )
    Ta hand om er!
    Kram Lisa

  2. Som hjorten efter vatten.. nästan.. har jag längtat efter en uppdatering från er! Härligt! Ni verkar trivas! Gillar att er reseskildring innehåller så blandade och ytterst välanpassade mått av kultur, historia, konst, ljud, bild, text, språk, mode och mat:) Och ffa två så bildsköna och fina personer som ni! Slängkyssar!

  3. Folk från Nordeuropa är ju pålitliga….. Kul att höra era röster. Hoppas magarna era håller. Njut av värmen. Här har vi motsatsen. Kr

Kommentarer är stängda.