I Napoleons spår

I månaden maj år 1800 korsade Napoleon Alperna vid Sankt Gotthardspasset. Knappt 212 år senare korsade Jennifer Alperna vid samma pass. Vi får se om även denna bild går till historien. För övrigt är sträckan mycket vacker.

N. Bonaparte

J. Vestergård

Alper

Hade vi likt Napoleon tagit oss fram till häst istället för med tåg hade vi undsluppit en del komplikationer. Att läsa instruktionerna på tågbiljetten var exempelvis något som Napoleon inte behövde göra och som vi missade då vi köpte biljetten som skulle ta oss mellan Milano och Turin. Om vi tittat lite nogrannare  kunde vi ha listat ut att den skulle stämplas för att vara giltig. Konduktören blev dock inte alls arg på oss och vi slapp betala de dryga böterna som följer av att åka med ostämplad biljett. Här kan du lyssna på när fuskåkarna avslöjas. I slutet av tågresan kom konduktören och slog sig ner på sätet bredvid oss. Han förklarade att vi undsluppit böter eftersom man kan lita på nordeuropéer. Vidare berättade han att anledningen till att italienska tågbolaget TrenItalia går så dåligt beror på att zigenare och människor med svart hud låter bli att stämpla biljetten och istället återanvänder den hundra gånger, tusen gånger ja tio tusen gånger.

2 svar på ”I Napoleons spår

  1. Grymt inlägg – text, ljud och bild – historielektion inkluderad. (Nu har jag ”mitt kort” vid Kol 2) KRAM anna

  2. Ha ha, jag småskrattar lite för mig själv varje gång jag tänker på kontrasten mellan Napoleons segerfulla, tappra, självupptagna uttryck och den sovande Jennifer:) Lite lojt och smått ointresserad av stundens historiska täta stämning! Gillart. Sov så gott, drick mycket kaffe, ät god glass och pizza och pasta! (Om jag inte misstar mig så är ni väl i Italien?!) Kramar

Kommentarer är stängda.