München

München är en härlig stad, dessutom bor det trevliga människor där särskilt i den lilla förstaden Germering. Vi fick bo och umgås med familjen Sauermann i några lyxiga dagar. Det var skoj att se Angelas tyska vardag då vi fått lära känna henne som utbytesstudent i Umeå.

Fräulein Sauermann

Angelas ateljé. (Katrin Zeises bilder i bakgrunden och ett självporträtt av Angela i förgrunden. (Rattelse: Bilden i mitten, staende mot vaggen ar ocksa Angelas))

Brezel - en mjukare och större variant av salta pinnar. Dessutom mycket godare.

Bavaria - Bayern personifierad. "Bara Nero och jag kan bygga sådana enorma statyer" sa Ludvig I år 1850 då detta var den största statyn som tillverkats sedan antiken.

Fallen ängel

Grosse Aula på Ludwig-Maximilians-Universität

Weisse Rose - syskonen Scholls flygblad som försökte få det tyska folket att vända sig mot sin ledning under andra världskriget. Utdelandet av flygbladen på universitetet kostade dem livet.

Haus der Kunst (ursprungligen kallat Haus der Deutschen Kunst)

Idag hör man lekande barn (klicka på det blåmarkerade för att lyssna) i det av nazisterna byggda Haus der Deutschen Kunst. Huset stod färdigt 1937 och dess första utställning bestod av sådan konst som godkänts av den nazistiska ledningen. ”Urartad konst” som expressionism och kubism – framförallt av judiska konstnärer var inte tillåtet.

U-Bahn

Jennifer visar Münchens hetaste accessoar

3 svar på ”München

  1. Hej
    Jag är imponerad av Angelas självporträtt. Hon är nog lika duktig konstnär som Jennifer.
    Bente.

Kommentarer är stängda.