Har du skrivit en bok som du vill publicera?

Jag kan hjälpa dig hela vägen till tryckt bok.

Bokformgivning hos mig kan ske med följande steg:

01
Redigeringshjälp

Förbereder textfilen för boksättning, ser över texten och anger formatmallar etc.

02
Sättning

Skapar en behaglig inlaga. Väljer typsnitt, ställer in marginaler osv.

03
Formgivning

Layoutar ett tilltalande omslag, som fångar bokens innehåll.

04
Kontakt med tryckeri

Tar in offerter, planerar och levererar tryckklart material.

Bokformgivning / Boksättning

Din text förtjänar ett professionellt utseende!

TEKNISK GENOMGÅNG AV TEXTFILEN

Redigeringshjälp

En väl förberedd textfil (ex Word- eller Pages fil) gör sättningen enklare och mindre tidskrävande. Du som författare kan spara lite pengar genom att själv förbereda din fil. Se till att rubriker, brödtext, eventuella konversationer osv har enhetliga och korrekt angivna formatmallar. Låt te x formatmallarna sköta indrag av första raden i ett stycke, istället för att använda tab eller mellanslag (fler tips hittar du på formfaktorn.se).

Alla är dock inte så bevandrade i ordbehandlingsprogrammens tekniska förmåga och saknar kunskap kring textformatering. Men här finns jag till din hjälp! Jag ser över din fil och förbereder den inför sättningen. Har du gjort ett gott förarbete minskar du mitt arbete och sparar lite pengar.


LAYOUT AV BOKENS INLAGA

Boksättning - inlaga

Din text förtjänar en fin form! Inlagans formgivning tjänar till att gör texten mer lättläst och ge boken ett professionellt intryck. 

Som din boksättare eller bokformgivare (som det också kallas) är mitt uppdrag är att välja teckensnitt (typsnitt) för brödtext och rubriker, anpassa marginaler och radavstånd, montera bilder och andra grafiska element, samt arbeta med textflödet för att undvika exempelvis ensamrader.

Jag ser till att titelsidor med impressum, innehållsförteckning, sidnumrering, "smutssidor" mm blir korrekt införda.

Efter att din bok är satt sker en korrekturläsning, för att se över avstavningar och annat som kan ha uppstått i samband med bokformgivningen, samt föra in eventuella korrekturändringar i inlagan.


LAYOUT AV BOKENS OMSLAG

Bokformgivning - omslag

För att din bok ska bli läst behöver omslaget fånga läsarens intresse. Det är omslaget som ger boken dess första intryck och lockar till läsning. Som bokformgivare är min uppgift att genom omslaget försöka spegla bokens innehåll och fånga upp stämningen som finns i boken. Det ska visa vad läsaren kan förvänta sig.

När du ger mig uppdraget att formge din bok är det därför bra att få en kort sammanfattning av bokens innehåll.

Kanske har du själv också en idé kring omslagets utseende som jag ska ta i beaktande. Kanske har du hittat en bild som du tycker fångar bokens innehåll (en mängd gratisbilder kan du hitta på pixabay.com och på unsplash.com).

Du har väl inte missat att jag även kan konvertera din bok till E-bok?

OFFERTINHÄMTNING, PLANERING, LEVERANS

Kontakt med tryckeri

För att underlätta för dig kan jag ta kontakt med några tryckerier både i Sverige och utomlands, som jag använt i olika sammanhang för att inhämta offerter som du sedan får ta ställning till. Om du själv inte redan har ett tryckeri du vill använda.

Jag håller sedan kontakt med tryckeriet, bestämmer papper och omslagformat mm.

Innan jag tar kontakt med tryckerier för offertering har vi en dialog kring din egen tanke om bokens format (hårdpärm, mjukband, skyddsomslag, rak eller rundad rygg, pappersstorlek mm).

När allt är klart sänder jag tryckanpassade PDF-filer till tryckeriet , som sedan levererar den färdigtryckta boken till dig eller till ditt förlag.

Funderat på egenutgivning?

BOOKS ON DEMAND - EN SMART LÖSNING FÖR ATT GE UT BÖCKER UTAN FÖRLAG

Books on Demand (bod.se) är ett företag som erbjuder en utmärkt lösning, för dig som egenutgivare, att ge ut din bok utan förlag. Via deras hemsida kan du ge ut och sälja din bok både som e-bok och som vanlig tryckt bok samtidigt. BoD katalogiserar din titel och gör den tillgänglig genom deras omfattande distributionsnätverk, både i den traditionella bokhandeln och i nätbokhandeln. En stor fördel är att du inte behöver trycka upp ett lager av boken, utan så fort en beställning görs trycks din bok snabbt och levereras till beställaren. För varje såld bok får du som författare ett författarhonorar, som du själv bestämmer tillsammans med försäljningspriset (använd deras priskalkyl för vägledning).

Fördelarna är att det inte uppstår några tryckkostnader i förväg och du har full kontroll över dina bokprojekt. Ingen minsta upplaga krävs och ingen finansiell risk uppstår. Miljövänligt och smart!

När Boken är i deras system är det bara för dig att marknadsföra din bok, få den spridd och läst (läs BoDs marknadsföringsguid).

Känns det krångligt? Jag kan bistå med att skapa konto och få upp din bok i deras system

Alltid nöjd-kund-garanti

För att du ska känna dig trygg!

Om du inte blir nöjd med det jag gjort, och jag inte lyckas omskapa till din belåtenhet, kommer du självklart inte att behöva betala någonting för mina nedlagda timmar.

Förhoppningsvis hamnar vi inte här, men för att du ska känna dig trygg med att anlita mig som din grafiker är det bra att du vet hur jag tänker. För mig är det viktigt att du är nöjd!

Nöjd kund

Ska vi göra detta tillsammans?

Ta kontakt och berätta om din bok!

ELLER BÖRJA MED ETT SAMTAL

0739 38 11 33

0320 620 60