Webbpublikation

Att göra en hemsida idag är relativt enkelt. Med en dator uppkopplad till internet och med lite sökning på Google, får man snart kunskap om hur man lägger upp en användarvänlig plattform som möjliggör för mig att skapa en funktionell och användarvänlig hemsida.

Men utan några förkunskaper kan detta vara ett tidskrävande projekt, och när man kommer till att göra mallen – man valt – mer personlig och ändra färger, logga m.m. så visar det sig inte vara lika enkelt längre. Det är här jag kommer in i bilden. Med kunskap i grundläggande hemsideprogramering (html, css och php) och med känsla för bild, form och design kan jag antingen ge er gamla hemsida (byggd med Joomla eller WordPress) ett ansiktslyft eller bygga en helt ny sida åt er.

Med hjälp av publikationsverktygen Joomla eller WordPress hjälper jag er att bygga en användarvänlig hemsida som ger er möjlighet att själv enkelt uppdatera eran sida och uppfyller era behov.

På alla sidor jag bygger installerar jag också Google Analytics som möjliggör avancerad statistik över sidans besök. Önskar ni så installerar jag också Google Apps.

[one_half content_align=”left”]
[service icon=”stat_icon” layout=”left” title=”Google Analytics”]”Google Analytics är ett webbanalysverktyg för företag som ger omfattande information om företagets webbtrafik och marknadsföringssatsningar. Tack vare effektiva, flexibla och enkla funktioner är det möjligt att läsa och analysera trafikinformation på ett helt nytt sätt. Med Google Analytics får du underlag för att kunna formulera mer välinriktade annonser, stärka företagets marknadsföringssatsningar och skapa webbplatser som leder till fler omvandlingar.” www.google.com/analytics[/service][/one_half]

[one_half_last content_align=”left”]
[service icon=”message_icon” layout=”left” title=”Google Apps”]Google Apps är en lösning för att bl.a. dela kalendrar och dokument inom föreningen eller företaget. Google Apps möjliggör också anpassade gmail-konton med ert hemsidenamn t.ex. dittnamn@foretagsnamnet.se.
www.google.com/apps[/service][/one_half_last]

[button url=”http://vestergard.se/?page_id=311″ color=”turquoise” liquid=”yes”]Önskar du hjälp med fotografering av er verksamhet?[/button]

[accordion]

[panel title=”Vilken plattform ska jag välja?”]Både Joomla och WordPress gör det enkelt för administratören att själv redigera, anpassa och uppdatera sin hemsida, utan några som helst förkunskaper i hemsideprogrammering. Därför är båda plattformerna både användarvänliga och kostnadseffektiva för er, eftersom den löpande uppdateringen inte behöver läggas på entreprenad.

Men vilken plattform bör jag då välja?

Ja, det beror på vad du har för krav på din hemsidan och vad du ska använda den till, men för de allra flesta mindre företag, föreningar och personliga bloggare är WordPress ett självklart val. Som med sin enkelhet, och sitt fokus på utseende ger en fräsch användarvänlig hemsida.

Är du däremot mer van vid Joomla, eller har större krav på funktionaliteten på din hemsida kan Joomla vara ett bättre alternativ just för er.[/panel]

[panel title=”Vad är WordPress?”]”WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det perfekta verktyget för privatperson som företag. WordPress är gratis och ovärderligt på en och samma gång.” sv.wordpress.org

WordPress är ett gratis blogg- och innehållshanteringssystem, och är ett av de populäraste publiceringssystemen på marknaden som används på tusentals bloggar och webbplatser (så som denna hemsidan). Förutom bloggning, som WordPress främst används till, är det även anpassat för att kunna hantera hela sajter.

Anledningen till att det är ett av de populäraste publiceringssystemet på marknaden beror på att WordPress är ett av de enklaste publiceringsverktygen, som genom en inloggningssida gör det enkelt för användaren själv att kunna redigera och uppdatera sin hemsida/blogg.[/panel]

[panel title=”Vad är Joomla?”]Joomla är likt WordPress ett gratis publiceringssystem för att bygga och administrera hemsidor, och precis som WordPress så kan användaren själv enkelt redigera och uppdatera sin hemsida genom att logga in på inloggningssidan. Skillnaden är därför inte särkilt stor mellan Joomla och WordPress.

Joomla kan också användas för blogging, men är mer anpassat och används till fördel för lite större hemsidor som har större innehållsmässiga krav.[/panel]

[/accordion]